Corona maatregelen en richtlijnen vanuit het RIVM en de Rijksoverheid


De corona crisis heeft een grote impact op onze branche en op de samenleving als geheel. Diverse beperkende maatregelen zijn opgelegd vanuit de Rijksoverheid om de verspreiding van het virus in te perken. Wat is er wél nog mogelijk en toegestaan in de huidige situatie?

Na telefonisch overleg met de voorlichtingsdienst van de rijksoverheid en aan de hand van de maatregelen die gepubliceerd zijn op rijksoverheid.nl proberen wij hier een korte samenvatting te geven onder welke regels het gewoon is toegestaan een springkussen te huren:

  • Begeleiders bij het springkussen houden 1,5 meter afstand van elkaar.
  • Maximaal 8 kinderen tegelijk op het springkussen (minder als de veiligheidsregels van het springkussen dit voorschrijven).
  • Alleen kinderen jonger dan 12 jaar mogen op het springkussen.
  • Als een kind verkoudheidsklachten vertoont (loopneus, hoesten etc) mag dit kind niet met andere kinderen (buiten het eigen gezin) op het springkussen.

Indien aan deze voorwaarden is voldaan mag een springkussen dus gewoon op eigen grond worden geplaatst. Op openbaar terrein is niet wenselijk omdat dan al heel snel het samenkomstverbod voor volwassenen gaat gelden. Een verjaardagsfeestje vieren in de achtertuin met een klein aantal kinderen dat op bezoek komt is dus wel toegestaan, mits het aantal bezoekers (boven de 12 jaar) de RIVM richtlijn van 1,5 meter aanhouden.

Maatregelen vanuit onze organisatie

Vanuit onze organisatie proberen we uiteraard ook alles te doen om de verspreiding van het virus tegen te gaan. Tegelijkertijd zoeken we net als onze branchegenoten hard naar manieren om toch een beetje omzet te kunnen blijven draaien. Om het gebruik van onze springkussens zo veilig mogelijk te maken hanteren wij de volgende aangepaste regels:

  • Materialen worden bij terugkomst schoongemaakt en zo goed als mogelijk gedesinfecteerd.
  • Na de schoonmaak worden materialen 2 dagen (48 uur) opgeslagen en niet verhuurd.
  • Tijdens plaatsing van de materialen op locatie bewaren we 1,5 meter afstand.
  • Contante betalingen zijn tijdelijk niet mogelijk, alleen via bankoverschrijving.

Hopelijk kunnen we ondanks alle terechte maatregelen aan de hand van deze richtlijnen toch de vele kinderen die nu gedeeltelijk thuis zitten af en toe een leuke middag bezorgen. Heeft u vragen of opmerkingen over dit artikel of onze producten twijfel dan niet om contact op te nemen met ons.